Shakerkök

Skandinaviska shakerkök

Att bygga shakerkök har blivit allt mer populärt och det är inte svårt att förstå varför. Shakerstilen känns avskalad och naturlig och samtidigt inbjudande och hållbar över tid. Ett kök i shakerstil kännetecknas ofta av en tidlös stil med avskalade linjer, gedigna material och naturliga färger. Ett shakerkök passar därmed alldeles utmärkt att kombinera med en nordisk eller skandinavisk stil, som ju också kännetecknas av det avskalade och enkla men vackra. Kombinera köksskåp i en inbyggd stil med öppna hyllplan och handtag eller knoppar i naturmaterial för den rätta looken. I ett svenskt shakerkök kan du med fördel välja vackra träslag som ek eller björk som för tankarna till den nordiska naturen. Skåpsluckorna har ofta synliga gångjärn och raka linjer med en dörrspegel i mitten, något som också passar bra ihop med den skandinaviska inredningsstilen. Shakerstilen i köket passar dig som vill ha ett rustikt kök som samtidigt känns tidlöst och naturligt, för en genuin känsla i hemmets hjärta.

Shakerkök kakel

Så hur skapar man då det där perfekta shakerköket? Börja med köksskåp som är, eller som ger känslan av att vara, platsbyggda. Skåpen får gärna gå i harmoniska och dämpade toner som grått eller beigea nyanser. Luckorna är ofta rakt skurna, med en enkel spegel för en lantligt rustik stil. Till köksbänken väljer du gärna naturmaterial som ek eller andra träslag. Det kan också passa bra med en skiva i sten som marmor eller granit. Det viktigaste är att materialen både känns och är hållbara och naturliga. Sammantaget ger det ett både vackert och hållbart resultat som passar väl ihop med shakerstilen. Ovanför köksbänken kan du inreda med öppna hyllplan och knopplister i trä. När du väljer kakel är det rena och avskalade det mest passande även här, för ett riktigt skandinaviskt shakerkök. Pricken över i blir inredningsdetaljer i naturmaterial som trä, rotting och stengods.

Planera ditt skandinaviska shakerkök

Hos oss kan du få hjälp med din köksrenovering och du kan med hjälp av våra luckor, skåp, handtag, bänkskivor och annan köksinredning enkelt skapa den där shakerstilen i köket som du drömt om. Behöver du hjälp med planeringen är du välkommen att kontakta oss. Vi hjälper dig gärna att skapa dina drömmars shakerkök. På vår hemsida kan du också hitta massor av inspiration till ditt nya kök. Behöver du hjälp med rivning och renovering av ditt kök, så kan vi också erbjuda lösningar med totalentreprenad för din köksrenovering.

Erbjudande: 10% rabatt på snickeri. Ring oss redan idag på tfn: 08-120 582 00 ellerklicka här för att kontakta oss.
+